Rss

Archives for : Algemeen

Franse hotels schorten deelname aan organisatie OS 2024 op wegens Airbnb

AP Photo/Francois Mori

De Franse hotelhouders schorten hun deelname aan de organisatie van de Olympische Spelen 2024 in Parijs op, uit protest tegen de samenwerking tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het platform Airbnb. Dat hebben ze woensdag gemeld.

De hotelhouders bestempelen dat partnerschap als “totaal respectloos ten aanzien van de professionals van de hotelsector”. De komst van Airbnb, dat zorgt voor verhuur van woningen tussen particulieren, als een van de belangrijkste sponsors van het IOC zorgde maandag al voor polemiek. Maar Airbnb maakte eerder woensdag bekend dat “dit historisch akkoord de gaststeden zou toelaten om de Olympische Spelen te ontvangen op een meer lokale, meer authentieke en meer duurzame manier”.

Het contract van Airbnb, dat loopt tot 2028, wordt door gespecialiseerde media gewaardeerd op zowat 450 miljoen euro. Het laat het platform toe om reclame te maken in de buurt van de wedstrijdlocaties in Parijs.

Bron: Belga

‘Erg gewild’: Booking.com mag niet meer manipulatief adverteren

Nog maar 1 kamer over!’, ‘Erg gewild!’ of ‘Net gemist’. Zinnetjes zoals deze mogen binnenkort niet meer op Booking.com prijken. Europees commissaris voor Consumentenzaken Didier Reynders heeft daarover een akkoord bereikt met de boekingssite, schrijft De Tijd.

In het akkoord belooft de grootste site voor hotelboekingen dat het transparanter zal communiceren over hotelaanbiedingen, kortingen en prijzen. De manipulatieve technieken van het Nederlandse bedrijf zijn al langer een doorn in het oog van consumentenorganisaties en overheden.

Transparanter communiceren

Dat Booking.com zich engageert voor een transparanter beleid, is een werk van lange adem. De Europese Commissie voerde al maanden gesprekken met de boekingssite om die in regel met de Europese consumentenwetgeving te brengen. Die wordt overigens strenger vanaf 17 januari, zo krijgen nationale consumentendiensten bijvoorbeeld meer macht.

‘Nog maar 2 kamers zoals deze over op onze site’: Booking.com stuurt zijn communicatie nu al wat bij

Concreet zal Booking.com meldingen zoals ‘Nog maar 1 kamer over’ niet meer te pas en te onpas gebruiken. Nu slaat dat op de beschikbaarheid via de boekinggsite, terwijl er mogelijk nog kamers rechtstreeks te boeken zijn. Ook aanbiedingen beperkt in tijd mogen niet meer, als de prijs daarna toch dezelfde blijft.

Lagere prijs is niet altijd korting

Daarnaast zal Booking.com zijn prijsvergelijkingen bijsturen. ‘Als een lagere prijs niet het gevolg is van een korting, maar van verschillende omstandigheden zoals andere verblijfsdata, mag die niet als korting worden gepresenteerd’, zegt Reynders in De Tijd.

En dan is er nog de prijs. Tot nog toe rekende Booking.com niet alle toeslagen en belastingen mee in de totaalprijs bij de zoekresultaten. De Nederlandse website zal ook dat rechtzetten tegen 16 juni 2020, want dat is de deadline die Didier Reynders vooropstelde.

Bron: De Tijd

Meet & greet vip-handelaars en Hotels Knokke-Heist

Meet en greet voor de Vip-handelaars en de hoteliers Knokke-Heist dinsdag 10/12/2019

Meet en greet  gaat door in Hotel Lugano Villapad 14 Knokke-Heist

Begin evenement

7:30 PM – 11:30 PM

Walking Dinner receptie.

Gratis Walking dinner voor handelaars, en verblijfsuitbaters en horeca leden.

11:55 PM

Einde evenement

Adres: Hotel Lugano Vilapad 14 Knokke-Heist

VERPLICHT INSCHRIJVEN HIERONDER:

Ook indien jullie verhinderd zijn gelieve dit aan te geven.

Loading

Jaarvergadering en Walking dinner. 10/12/2019

Algemene vergadering Hoteliers Knokke-Heist & vergadering Horeca Vlaanderen afdeling Knokke-Heist dinsdag 10/12/2019

Vergadering gaat door in Hotel Lugano Villapad 14 Knokke-Heist

5:00 PM

Begin evenement

5:30 PM – 7:00 PM

Algemene vergadering

Algemene vergadering is enkel toegankelijk voor de leden hoteliers VZW Hoteliers Knokke-Heist en leden van Horeca Vlaanderen afdeling Knokke-Heist

Agendapunten:

Voorwoord voorzitter vzw Hotels Knokke-Heist en Horeca Vlaanderen

Dienst Toerisme: Nieuwe bezoekcijfers 2019 & lichtfestival.

Voorstelling “Guestline” software voor hoteliers.

Nieuwe site Visitkh en marketing campagne door Audery.

Andere gastsprekers…

Stemming Vip-Guide.

Vragenronde.

7:30 PM – 11:30 PM

Walking Dinner receptie.

Gratis Walking dinner voor handelaars, en verblijfsuitbaters en horeca leden.

11:55 PM

Einde evenement

Adres: Hotel Lugano Vilapad 14 Knokke-Heist

VERPLICHT INSCHRIJVEN HIERONDER:

Ook indien jullie verhinderd zijn gelieve dit aan te geven.

Loading

Gratis fotoreportage Hotels Knokke-Heist

Beste Collega’s,

zoals beloofd op de jaarlijkse vergadering gaan we van start met onze fotoreportages.

We voorzien voor elk hotel een fotosessie van 2 uur waar een professionele fotograaf een fotoschoot komt maken van jullie hotel.

Wij voorzien een 5-tal mooie kwalitatieve foto’s per hotel die wij dan kunnen gebruiken om de hotels gratis in de kijker te zetten op de Facebookpagina van Visit Knokke-Heist.

Deze fotoreportage wordt jullie gratis aangeboden door de VZW. Omdat deze fotosessie in regie gebeurt hebben wij een goede prijs kunnen bedingen bij deze firma en bedraagt de kost hiervan 200 € zonder btw. per hotel.

Deze kost wordt door de VZW gedragen door de inkomsten die we hebben van onze sponsors.

De foto’s worden jullie nadien bezorg zodat jullie deze ook kunnen gebruiken voor jullie hotel.

Indien er hotels zijn die meer dan de 5 foto’s wensen voor hun zaak, kunnen na reservatie van jullie time-slot hieronder contact opnemen met de fotograaf  Jan D’Hondt via 0485/66.90.81. om hierover verder af te spreken.

De meerkost hiervoor zullen jullie dan wel zelf moeten betalen aan de fotograaf.

Beschikbare datums zijn:

Maandag 06/05

Dinsdag 07/05

De time-slots zijn volgens het principe “First come first served ”

Vriednelijke groeten,

Robin Schluter

Hieronder jullie fotograaf reserveren:

Laden...

Zeg Nee tegen het testeiland voor Knokke.

Beste Collega’s,

We horen dat Weyts achter de schermen alles aan het versnellen is om het eiland er toch door te krijgen.

Weyts is echt niet vies van het verspreiden van verkeerde informatie.

In bijlage kunnen jullie  de studie van Royal Haskoning downloaden.

Heel interessante lectuur en vernietegend voor het eiland.

Dit kunnen jullie dit zoveel mogelijk verspreiden aan vrienden en kennissen.

Indien jullie het nog niet gedaan hebben dan is het nu het laatste moment. Nog 7 dagen hebben jullie de tijd om het bezwaarschrift online in te dienen via http://www.stopheteiland.be/ Dit kan zowel digitaal als je kan het afdrukken en opsturen. Alle info vind je daar op de site terug.

Denk niet: Er zullen wel genoeg anderen zijn die het zullen doen.

4 hotels gaan persoonlijk een bezwaarschrift indienen van meer dan 200 pagina’s en dit versturen, dus het is voor de rest een kleine moeite om online het bezwaarschrift door te sturen.

Vriendelijke groeten,

Robin Schluter

Booking.com beste prijs??

Beste Collega’s,

iedereen heeft enkele dagen terug de mail ontvangen van Booking.com.

De hotels zijn nu terug vrij om hun eigen prijzen te hanteren, iets wat we zeker kunnen smaken. Dus niet langer meer de “best rate guarantee”

Beste Partner,

Ten eerste willen we u bedanken voor uw vertrouwen in Booking.com en uw samenwerking.

Met deze brief informeren wij u over de wijzigingen in onze overeenkomst met u (zoals gewijzigd) (de “Overeenkomst”) ten gevolge van een nieuwe Belgische wet die op 18 juli 2018 is aangenomen (WETSONTWERP  betreffende de tariefvrijheid van exploitanten van toeristische logies in de contracten afgesloten met platform operators voor online reservatie /PROJET DE LOI relatif à la liberté tarifaire des exploitants d’hébergements touristiques dans les contrats conclus avec les opérateurs de plateformes de réservation en ligne) en die in werking zal treden met ingang van 20 augustus 2018 (de “Ingangsdatum“).

Met ingang van de Ingangsdatum zal Booking.com afstand doen van de Prijs & Beschikbaarheidspariteit in de Overeenkomst en deze afschaffen. Dat betekent dat Booking.com niet langer recht heeft op pariteit met betrekking tot kamerprijzen en voorwaarden op uw eigen kanalen (bijv. uw website), alsmede prijzen en voorwaarden die op andere wijze online aangeboden en gepromoot worden. Alle garanties en verplichtingen van de Accommodatie in deze (inclusief alle gerelateerde opschortingen/beëindigingen en vrijwaringsverplichtingen) worden hierbij opgeheven en nietig verklaard.

U kunt er zoals altijd zeker van zijn dat wij blijven inzetten om u betere service en voorwaarden te bieden dan onze concurrenten, in de hoop dat u ons als tegenprestatie beloont met de beste prijzen, voorwaarden en beschikbaarheid.

Als u vragen heeft over deze brief, of de wijzigingen in de ALV, neem dan gerust contact op met uw contactpersoon bij Booking.com; die voorziet u graag van alle informatie.

Nogmaals bedankt voor uw steun en samenwerking met Booking.com.

Met vriendelijke groet,

Cordialement,
Kind regards,

Robbe Zutterman

Account Manager

Petitie Eiland voor de Kust van Knokke-Heist.

Beste collega’s,

Morgen (04/07) zullen er  jobstudenten van de dienst  promotie alle hoteliers in KH bedelen met petitieformulieren en achtergrondinformatie (zie bijlage).

We hebben tot eind september de tijd om zoveel mogelijk ingevulde petitiebladen te bezorgen aan de overheid.

Eind juli voorzien ze een eerste ophaling van de ingevulde formulieren en dan brengen we nieuwe blanco formulieren mee.

Meer achtergrondinformatie via onderstaande link.

Extra petitieformulier via onderstaande link.

In verband met je vraag wat het verschil is tussen het huidig proefeiland en het eiland waarover een aantal jaren geleden werd gesproken:

Dat idee van enkele jaren terug ging over een klein eiland op grote afstand van de kust.

Nu gaat het om een eiland dat een kanaal creëert over de lengte van de badstad wat een gigantische impact zal hebben op het zeezicht, het strand, de watersport, het toerisme, de immosector,…

Het staat jullie vrij om dit aan te bieden aan de balie voor jullie klanten van het hotel.

De dienst promotie van Knokke-Heist zorgt voor de levering en terug ophalen van deze documenten.

Vriendelijke groeten,

io. VZW Hoteliers Knokke-Heist

Robin Schluter

 

 

 

Meet & greet eindejaarsvergadering.

Eindejaarsvergadering Hoteliers Knokke-Heist en Horeca Vlaanderen…

Please Join Us.

 *   Inschrijvingen Hoteliers en Horeca Vlaanderen                  

*     Inschrijvingen VIP Handelaars, Sponsors.

Ongeldige creditcardgegevens rapporteren. Booking

Beste Collega’s,

na veel geklaag en gezaag zijn ze dan toch over stag gegaan.

Hieronder kunnen jullie lezen hoe jullie foute cc-kaarten sneller kunnen aangeven op Booking(dot)com.

Een snellere, makkelijkere manier om ongeldige creditcards te rapporteren
U heeft gevraagd om een efficiëntere manier om met ongeldige creditcards om te gaan. Daarom hebben we dit proces vereenvoudigd. Dit is er veranderd:

Kortere updateperiode

Gasten hebben nu maar 24 uur en één poging om hun creditcardgegevens te updaten. Als een gast de gegevens niet binnen 24 uur doorgeeft, of nogmaals incorrecte gegevens verstrekt, kunt u de boeking direct annuleren.

Bovendien kunnen lastminute-boekingen die met ongeldige creditcards zijn gemaakt voortaan worden geannuleerd vanaf 15:00 uur op de dag van aankomst.

Een snel en gemakkelijk proces

Om een ongeldige creditcard te rapporteren, hoeft u nu alleen de laatste vier cijfers door te geven. Gasten krijgen direct een melding per e-mail, sms én de Booking.com-app die ze aanspoort om direct te handelen.

Een duidelijk overzicht

We hebben ook het tabblad Reserveringen in uw extranet verbeterd. De voormalige status ‘ongeldige creditcard’ is in tweeën gesplitst: ‘Openstaande creditcard’ en ‘Annuleren mogelijk’. Bovendien ontvangt u dagelijks per mail een overzicht van reserveringen met geüpdatete of openstaande creditcardgegevens. U krijgt dus gelijk een duidelijk overzicht te zien.

U vindt geüpdatete instructies voor het rapporteren van ongeldige creditcardgegevens op onze Hulppagina.