Rss

Archives for : Bin Berichten

Verdwijning van Lucien VAN VYNCKT (67) in Oostkamp op 20/12/17

Verdwijning van Lucien VAN VYNCKT (67) in Oostkamp op 20/12/17

Op 20 december 2017 verdween Lucien VAN VYNCKT, een man van uit Oostkamp. Hij werd die woensdag om 10u00 nog gezien in de apotheek “De Wieke” gelegen Bruggestraat in Oostkamp. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Zijn voertuig een Mercedes-Benz 180 CDI met nummerplaat 1-FUM-950 werd teruggevonden te Oostkamp, deelgemeente Moerbrugge, Westdijk.

De heer is 67 jaar oud. Hij is slank gebouwd en 1m78 groot. Hij heeft donkerblond grijzend haar en draagt een bril.

 

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkere broek, een witblauw geruit hemd, een blauwe pullover, een grijze lederen jas en bruine schoenen.

Verspreid op vraag van het Parket van West-Vlaanderen – afdeling Brugge – 20/12/17.

Link naar het opsporingsbericht

 
 

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

 

Beschermd: Insluiping Hotel Binnehof.

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Vul hieronder het wachtwoord in om het te bekijken:

Lokale recherche van Knokke-Heist rolt Litouwse dievenbende op

lokale recherche van de politiezone Damme/Knokke-Heist rolde een Litouwse dievenbende op na een doorgedreven onderzoek. De bende pleegde eind juli 2013 een brutale overval op de juwelierszaak Lebeau-Courally in Knokke-Heist. De daders gingen aan de haal met een grote som aan juwelen en horloges.

De rechercheurs kwamen de dievenbende op het spoor na een ‘gouden’ tip van een hotelier uit Knokke-Heist. Hij reageerde alert op een bin-bericht dat de politie had verstuurd met informatie over de overvallers. Na verder onderzoek (onder meer via sociale media) kon 1 verdachte (22) worden opgespoord en ondervraagd. Het verhoor leidde tot een grote doorbraak, want de volledige bende kon in kaart worden gebracht. Twee dieven (21; 26) zitten momenteel opgesloten in Oostenrijk, een andere dader (24) zit in de cel in Litouwen. Gisteren verscheen hun 20-jarige kompaan al voor de raadkamer in Brugge. Hij heeft de overval bekend en blijft een maand langer in de cel. In het belang van het onderzoek kan geen bijkomende informatie worden bekend gemaakt.

RONDTREKKENDE CRIMINALITEIT

De Federale Politie vraagt ons bijgevoegde informatie i.v.m.  “Aandachtsvestiging ramkraken” te verspreiden aan de Buurtinformatienetwerken.

 

DJSOC/B – Georganiseerde diefstalRONDTREKKENDE CRIMINALITEIT

INFONEWS

grpolitie Datum van verzending: 02/03/2014 GEORGANISEERDE DIEFSTAL

AANDACHTSVESTIGING

Sinds begin 2015, worden er regelmatig ramkraken gepleegd waarbij vooral nachtwinkels en elektronicazaken worden geviseerd.

De buit bestaat vooral uit laptops, tablets, smartphones of sigaretten.

Het vermoeden bestaat dat er voor de diefstal een verkenning plaats heeft, gezien de snelheid waarmee de diefstallen gepleegd worden.

De feiten worden meestal ‘s nachts gepleegd waarbij een ruit wordt ingeslagen met behulp van hamers, bakstenen of andere voorwerpen.

RAADGEVING

Signaleer elk verdachte handeling, voertuig of persoon aan uw lokale politiedienst of via 112.

Waak erover dat de alarminstallatie perfect werkt, zeker de bewakingscamera’s. Denk eraan dat een optimaal camerabeeld slechts mogelijk is bij voldoende verlichting.

Contact personen:

ROKEGEM Marc                  ( 0032 (0) 2 644.82.06

LEFEVRE Stephan               ( 0032 (0) 2 644 84 10

* 0032 (0) 2 642 78 34                                                  e-mail: : djb.vols@telenet.be

+ Police Judiciaire Fédérale –DJB/DJSOC/Vols Organisés, rue Royale 202 A – 1000 Bruxelles

SAFECLOUDZ STUURT VALSE NOTA PER POST

De Fraudehelpdesk heeft een melding binnengekregen over een Engelstalige factuur van Safecloudz. De melder geeft aan de ‘final reminder’ uit het niets per post te hebben ontvangen.

Username en password
Op de factuur staat een ‘username’ en ‘password’ vermeld. Het is onduidelijk wat er gebeurt wanneer iemand inlogt. Wij raden aan de factuur, waarop geen kleine letters staan, te negeren en dus ook niet in te loggen.

Het is niet bekend waar Safecloudz is gevestigd. De onderneming lijkt pas sinds eind december 2014 in de lucht

Indien jullie ook deze brief hebben ontvangen, gelieve ons per mail hiervan op de hoogte te brengen: Hier klikken

Voorbeeld:

Factuur-Safecloudz

Oplichters gebruiken valse facturen van ‘.BE Domein Host’

De Economische Inspectie waarschuwt voor valse facturen voor de registratie van domeinnamen op het internet. Oplichters gebruiken een op het eerste zicht normale factuur van de firma ‘.BE Domein Host’, maar in de kleine lettertjes staat dat wie betaalt, automatisch ingaat op hun aanbod.

Verschillende ondernemingen hebben de voorbije weken een bericht gekregen dat lijkt op een normale factuur voor de registratie van een domeinnaam. In de kleine lettertjes onderaan staat echter dat het slechts om een aanbod gaat en dat diegene die de factuur betaalt automatisch akkoord gaat met dat aanbod.

De FOD Economie roept de zelfstandigen op om waakzaam te zijn bij het ondertekenen en betalen van facturen. Een Benelux-studie schat dat misleidende en valse facturen, valse domeinregistratie, en frauduleuze reclameronselaars het Belgisch bedrijfsleven 300 à 400 miljoen euro kosten.

Voorbeeld brief:

domeinhost

BIN-Z werking wordt uitgebreid

Knokke-Heist en Brugge werken sinds begin juli ’14 samen in de strijd tegen hotelratten. Dat zijn klanten van een hotel die vertrekken zonder te betalen. Informatie over hotelratten zal gedeeld worden via de bestaande buurtinformatienetwerken (BIN-Z) van Brugge en Knokke-Heist. In Knokke-Heist is er al sinds 2010 een BIN-Z voor verblijfstoerisme. Een jaar geleden startte ook Brugge met zo’n BIN (BIN-Z logiesverstrekkers Brugge).

Nu gaan beide BIN’s voor het eerst onderling informatie uitwisselen. Ervaring leert immers dat betrapte hotelratten vaak opnieuw toeslaan in een naburige gemeente. Knokke-Heist en Brugge hopen dat ook andere kustgemeenten spoedig toetreden tot het netwerk. In Blankenberge zijn ze wel geïnteresseerd om mee in te stappen. Daar is er nog geen BIN voor zelfstandigen, maar er wordt volop aan gewerkt. “Na de zomer starten we met het BIN voor zelfstandigen”, zegt burgemeester Patrick De Klerck (Open Vld). “Er is al behoorlijk wat interesse van de handelaars. Ik ben dan ook voorstander om samen te werken met Knokke-Heist en Brugge.”

De Klerck zal het voorstel ook voorleggen aan het Kustburgemeesteroverleg, waar hij voorzitter van is. “Het is een goede zaak om alle bestanden aan elkaar te koppelen.”

Bron: hln.be dd 04/07/2014

Belangrijk! (voor leden aangesloten bij het netwerk BIN-Z logiesverstrekkers Knokke-Heist)

Procedure voor meldingen van verdachte handelingen & misdrijven aan BIN-Z:

Stap 1: 
Geef uw melding telefonisch door aan de dispatching lokale politie Damme / Knokke-Heist via 050/619.619.
(BELANGRIJK: vermeld duidelijk dat het voor BIN-Z is en dat u nog een e-mail zal nasturen met de exacte omschrijving van de feiten!)

Stap 2: 
Na uw telefonische melding, stuur een e-mail naar admin@hoteliersknokkeheist.be met beknopte omschrijving van de feiten (deze tekst zal worden doorgestuurd via BIN-Z – na controle / goedkeuring van de CO) .