Rss

Archives for : Tips en Tricks

Vakantieplanning, waarmee dient u rekening te houden ?

Zodra de lente eraan komt beginnen ook de vakantieaanvragen van uw werknemers binnen te stromen. Een sluitende vakantieplanning opmaken is niet altijd een eenvoudige oefening. Waar moet u op letten ?

Tenzij u met één of meerdere periodes van collectief verlof zit of uw ondernemingsraad er anders over beslist, wordt de opname van vakantiedagen geregeld in onderling akkoord tussen werkgever en werknemer.

Hoe dat precies moet gebeuren (bijv. tijdstip en wijze van de aanvraag) legt u best vast in uwarbeidsreglement.

Bij het plannen van vakantie dient u wel met enkele basisregels rekening te houden.

Zo moet vakantie binnen het kalenderjaar worden opgenomen. Overdragen naar een volgend jaar is in principe verboden, ook al wordt er op vele plaatsen niet moeilijk over gedaan.

In welke periodes uw werknemers het best hun vakantiedagen opnemen kan u wel een beetje sturen, maar tussen 1 mei en 31 oktober hebben zij in principe recht op 2 ononderbroken weken vakantie.

Aan werknemers met schoolgaande kinderen kent u bij voorkeur vakantie toe tijdens de schoolvakanties. Een recht is dit evenwel niet. U zou in uw arbeidsreglement wel een aantalvoorrangsregels kunnen inbouwen die, in geval van een teveel aantal aanvragen voor dezelfde periode, uitmaken welke werknemers er voorrang krijgen, zodat u dat niet steeds zelf hoeft te doen. Zo kan u werknemers met schoolgaande kinderen tijdens de schoolvakanties bijvoorbeeld voorrang verlenen op anderen. Nadeel hiervan is dan weer dat steeds dezelfde werknemers in dezelfde periodes hun vakantie gaan opeisen. De eerst toegekomen aanvraag is een ander voorbeeld van zo’n voorrangsregel.

Daarnaast is ook de werknemer aan een aantal beperkingen gebonden. Zo moet iedere werknemer, wanneer hij over voldoende vakantierechten beschikt, elk jaar een deel van zijn vakantie als minstens één volledige week opnemen. Of hij dat nu wil of niet.

De rest mag hij in losse dagen opnemen. Tenminste, wanneer het volledige dagen zijn, want de opname van de wettelijke vakantie in halve dagen is in principe verboden. Al zijn hierop twee uitzonderingen. Zo mag de werknemer wel een halve dag opnemen wanneer hij die opvult met een andere halve inactiviteitsdag (bijv. een dag inhalrust of gewoon een halve dag waarop hij niet ingepland stond). De tweede uitzondering is er enkel voor werknemers die recht hebben op hun volledige vier weken vakantie. Drie dagen van die vierde week mag de werknemer immers opnemen in halve dagen.

Komt dat laatste u niet uit, dan mag u dat weigeren voor zover u hiervoor over een goede reden beschikt, bijvoorbeeld als dat het werk in uw onderneming stoort. Meer dan die drie keer twee halve dagen toekennen mag in principe niet. Zelfs niet als uw werknemer erom vraagt. De wet laat dit immers niet toe.

Bespaar op onderhoudskosten met de WC zonder rand

Sedert enkele jaren is er een nieuwe revolutie in het sanitaire landschap, de WC zonder rand.

Schrobben en liters WC eend gebruiken zijn verleden tijd.

Alle merken hebben nu zo’n ‘Rimless toilet’.

Waterbesparend, gedaan met vieze geurtjes en vooral minuten tijdswinst voor de housekeeping.

Denk er dus aan als je toiletten moet vervangen.

wc

Lijst aankoopmogelijkheden ecocheques uitgebreid.

Vanaf deze week kunnen uw werknemers met hun ecocheques een uitgebreider gamma aan producten en diensten aankopen. Een overzicht.
Vanaf 1 juni 2015 kunnen ecocheques ook dienst doen voor o.a. de aankoop van sodamachines, tweedehandsmeubels, -kleding en -boeken, het gebruik van deelfietsen en -auto’s, de aankoop en plaatsing van grastegels met honingraatstructuur en waterdoorlatende tegels.

Zelfs een verblijf in toeristische infrastructuur met het label “Groene Sleutel” behoort voortaan tot de mogelijkheden. Ook de lijst met elektrische huishoudtoestellen en systemen voor het opwekken van herbruikbare energie werd uitgebreid.

De volledige lijst met producten en diensten kan u hier nalezen.

Vijf tips voor het verbeteren van de WiFi-connectiviteit

Door de toename van devices en online datagebruik op de werkvloer worden WiFi-netwerken van bedrijven steeds zwaarder belast. MKB’ers kiezen al snel voor vernieuwing van hardware of een extra router om de groeiende WiFi-behoefte aan te kunnen.

In veel gevallen is een optimalisatieslag van het huidige netwerk echter net zo effectief. GFI Software geeft ondernemers vijf tips om het beste te halen uit hun WiFi-netwerk.

1. Positie en omgeving router
De locatie van de router is bepalend voor welke configuratie het beste werkt. Wanneer de router zich bevindt in een klein kantoor kan worden gekozen voor een high frequency channel om de dekking te verkleinen en hierdoor de capaciteit binnen dit gebied te verbeteren. Omgekeerd kan het natuurlijk ook. Bij een grote ruimte is het beter te kiezen voor een low frequency channel om dekking te geven aan bijvoorbeeld het gehele gebouw. Ook de locatie van de router speelt een rol. Zo kunnen betonnen pilaren en andere massieve objecten het WiFi-signaal verzwakken. Verder is het verstandig om de router te plaatsen op een locatie waar de dichtheid van devices groot is. Zo worden de meeste devices van een zo krachtig mogelijk signaal voorzien.

2. Geef belangrijke devices voorrang op het netwerk
Bij veel routers is het mogelijk om per device een maximale datasnelheid toe te kennen. Door minder belangrijke devices minder bandbreedte te geven, verbetert de WiFi-connectiviteit voor devices waarbij goede verbinding het belangrijkst is. Maak echter geen gebruik van statische IP adresallocatie om devices voorrang te geven. Hierdoor blijft namelijk altijd bandbreedte gereserveerd voor de ingevoerde IP-adressen, zelfs wanneer de bijbehorende devices niet zijn verbonden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de maximale hoeveelheid aan devices die verbinding mogen maken te verminderen om de capaciteit per device te verbeteren. Een dergelijke ‘eerst komt, eerst maalt-aanpak’ kan in sommige gevallen uitkomst bieden.

3, Bandbreedte monitoring en extra beveiliging
Door het netwerk te monitoren kan worden voorkomen dat kwaadwillende in de omgeving ongezien toegang krijgen door de standaard beveiliging te omzeilen en zo het netwerk extra belasten. Zorg voor optimale connectiviteit door het WiFi-netwerk te monitoren en extra te beveiligingen. Dit helpt niet alleen de WiFi te verbeteren, maar ook data veiliger te houden.

4. Beheer taken die belastend zijn voor het netwerk
Sommige taken die belastend zijn voor het netwerk kunnen het beste worden uitgevoerd op momenten dat het rustig is op het netwerk. Dit is een goede reden om bijvoorbeeld de back-up van systemen ’s nachts uit te voeren. Probeer bovendien om zware taken – zoals patches en grote updates – pas uit te voeren wanneer het apparaat is verbonden aan een ethernetverbinding, indien mogelijk.

5. Maak gebruik van de access control-lijst
Niet voor alle aanwezige devices is het nodig om gebruik te maken van het netwerk. Maak gebruik van de access control-lijst in de router om devices te blokkeren die niet per se WiFi-verbinding nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze over een ethernetverbinding beschikken. Breng hiervoor eerst in kaart welke devices aanwezig zijn op de werkvloer, zowel zakelijke als privé-devices. Gebruik daarnaast de access control-lijst om illegale apparaten te ontdekken en te blokkeren. Hierdoor wordt de kans op kwaadwillende indringers op het WiFi-netwerk beperkt.

“Veel bedrijven maken onvoldoende gebruik van de mogelijkheden van hun routers, waardoor ze bandbreedte mislopen en onnodige kosten maken voor hardware-upgrades,” zegt Sergio Galindo, general manager van de Infrastructure Business Unit bij GFI Software. “Door de juiste maatregelen te treffen, behaal je zonder extra kosten goede resultaten met je WiFi-netwerk. Met een monitoring-oplossing, zoals GFI WirelessSentry, houd je bovendien kwaadwillende buiten het netwerk waardoor bedrijfsdata veilig blijft.”

Gratis Wi-Fi populairst als hotelvoorziening

Gratis Wi-Fi blijft de belangrijkste faciliteit bij het zoeken naar een hotel voor vrijetijds- en zakelijke overnachtingen, maar vermindert langzaam volgens het wereldwijde
Door het grotere aantal gratis publieke Wi-Fi hotspots en verbeterde mobiele abonnementen lijken reizigers minder afhankelijk te zijn van Wi-Fi in hotels.

Overal online

Gratis Wi-Fi is de belangrijkste factor bij het kiezen van een hotel voor vrijetijdsovernachtingen (30 procent), vergeleken met 34 procent in 2013.
50 procent van de respondenten vinden gratis Wi-Fi een must-have tijdens een zakelijke overnachting, vergeleken met 56 procent twee jaar geleden.
Gratis Wi-Fi is een technische faciliteit waarvan 60 procent van de respondenten hoopt dat het als standaarddienst wordt aangeboden in alle hotels. Dit is zes procent lager dan in 2013.
Liefde voor eten en drinken
Gratis ontbijt is opnieuw de één na belangrijkste faciliteit voor vrijetijdsreiziger (21 procent) en de derde must-have voor zakenreizigers (twaalf procent). Zakenreizigers vinden de nabijheid van openbaar vervoer, restaurants en winkels belangrijker dan een gratis maaltijd. Men geniet het liefst van vers fruit (zestien procent) en koffie of thee (zestien procent). Ook vlees (twaalf procent), eieren (twaalf procent), brood of toast (ascht procent) en een lekkere selectie van sapjes (acht procent) worden graag genuttigd. Nederlanders geven het meest om een vers kopje koffie of thee bij het ontbijt (66 procent).
Moderne koffie- of espressomachines zijn de favoriete faciliteiten op de kamer (23 procent).
33 procent van de respondenten vindt een gratis flesje water de simpelste faciliteit die ze graag in hotelkamers zien.
Gratis ontbijt is de hoogst scorende niet-technische faciliteit, die reizigers graag als standaard zien in alle hotels (27 procent), gevolgd door een koelkast voor persoonlijk gebruik (vijftien procent). Slechts drie procent van de respondenten zegt dat ze het gratis ontbijt schrappen als ze op die manier minder hoeven te betalen voor de hotelovernachting.
De droomfaciliteit van reizigers is het bezoeken van een chocolaterie om zelf iets lekkers uit te zoeken voor het slapen gaan (34 procent). Nederlanders voelen echter meer voor elke dag verse bloemen in de hotelkamer (35 procent).

Parkeren en technologie
Op de derde plek vinden vrijetijdsreizigers gratis parkeren het belangrijkst bij het boeken van een hotelovernachting (tien procent).
Bekabelde kamers met één afstandsbediening om meerdere faciliteiten te bedienen, zoals licht, TV en verwarming, vindt 22 procent van de respondenten belangrijk. Daarna komt de aanwezigheid van docking stations met vijftien procent.
Ver onder gratis Wi-Fi vinden hotelgasten opladers en HD televisies (acht procent) de meest gewilde technische faciliteit, die standaard aangeboden dient te worden.
Minder in trek
24 procent van de wereldreizigers vindt minibars overbodig en zeventien procent geeft aan dat de minibars ongebruikt achter blijven.
Telefoons in badkamers zijn het minst gebruikte voorwerp (22 procent). Draadloze telefoons krijgen maar een procent van de stemmen als gewenste simpele faciliteit in een hotelkamer.
Nederlanders geven aan dat de broekpers een item is dat zij nauwelijks gebruiken (30 procent).

Gasten met vlugge vingers
Bij de vraag of de respondenten ooit iets uit een hotelkamer mee hebben genomen zonder te retourneren, reageerde maar 27 procent van de Argentijnse hotelgasten met ‘niks’, gevolgd door Singaporese en Spaanse gasten met respectievelijk 29 procent en 30 procent. Dit is een groot verschil met Nederlanders (51 procent), Colombianen (69 procent) en Noren (67 procent). Koreanen, Chinezen en Denen gaven aan dat zij nog nooit iets uit een hotel hebben gestolen.De meest gestolen voorwerpen zijn schrijfwaren (twintig procent). Opmerkelijk is dat een procent van de respondenten aangeeft dat ze deze simpele faciliteit graag meer in hotelkamers zien. Slippers komen op een tweede plek (twaalf procent), gevolgd door sleutelkaarten op derde plek (tien procent) van meest gestolen voorwerpen.

Lichte arbeidsongevallen: aangeven of niet ?

Een aantal wetswijzigingen en KB’s veranderden recentelijk de aangifteprocedure voor zgn. “lichte arbeidsongevallen”.

U kent het wel. Een werknemer snijdt zich in zijn vinger of verstuikt zijn voet op weg naar het werk. Strikt genomen zijn dit arbeidsongevallen, al zal men zelden de moeite nemen om hiervoor de nodige documenten in te vullen.

Nochtans valt het aan te raden om ook voor dergelijke lichtere arbeidsongevallen de correcte procedures te volgen. Tot voor kort was het zelfs verplicht om ze aan te geven. Je weet maar nooit dat een schijnbaar onschuldige kwetsuur na enkele dagen of weken alsnog verergert. En dan wordt het vaak moeilijk om het ongeval alsnog als arbeidsongeval te laten erkennen. De recente nieuwe regelgeving wil daaraan verhelpen door de aangifteprocedure voor lichte arbeidsongevallen te versoepelen.

En “licht” arbeidsongeval is een ongeval dat geen loonverlies en geen werkonderbreking tot gevolg heeft en waarbij eventueel ter plaatse kleine medische zorgen werden toegediend.

Voor dergelijke lichte arbeidsongevallen bent u voortaan vrijgesteld van aangifteplicht op twee voorwaarden:

 

  • U registreert het ongeval in uw register van interventies in het kader van eerste hulp, zodat er steeds een spoor van terug te vinden is voor het geval u het ongeval later toch nog zou willen aangeven.

 

  • U neemt de lichte ongevallen op in het verplichte jaarlijkse verslag van de interne dienst (bij kleine werkgevers is dat meestal de zaakvoerder zelf).

     

Tip: Arbeidsongevallen zijn ongevallen op het werk of op weg van en naar het werk. Laat u uw mensen af en toe eens op verplaatsing werken, of hebt u een personeelsfeestje op een andere locatie, dan vallen in principe ook alle ongevallen daar of op weg erheen onder arbeidsongevallen. Alleen zal uw verzekeraar, zeker als het om zware ongevallen gaat, zich vaak in eerste instantie proberen hieraan te onttrekken. Om dit te voorkomen meldt u dergelijke verplaatsingen best steeds vooraf aan uw makelaar.

Daar zijn de feestdagen, maar welke zijn het nu juist?

Met Paasmaandag is een periode van twee maanden begonnen waarin de feestdagen elkaar in sneltempo opvolgen. Wie heeft nu weer recht op een feestdag ? De spelregels op een rijtje.

10 feestdagen

Elk jaar zijn er tien wettelijke feestdagen, waar in principe iedere werknemer recht op heeft. Behalve de eerder vermelde zijn dat: de Nationale Feestdag (21 juli), OLV Hemelvaart (15 augustus), Allerheiligen (1 november), Wapenstilstand (11 november), Kerstmis (25 december) en Nieuwjaar (1 januari).

Loon voor een feestdag

Het loon voor een feestdag of een vervangingsfeestdag moet overeenstemmen met het loon dat de werknemer zou ontvangen hebben indien hij op deze dag zou gewerkt hebben

In normale omstandigheden hebben voltijdse werknemers altijd recht op de tien wettelijke feestdagen. Zelfs al werkt uw voltijdse werknemer met een vast werkschema van dinsdag tot zaterdag, toch heeft hij recht op Paasmaandag.

Deeltijdse werknemers

Voor deeltijdse werknemers ligt het enigszins anders. Hier moeten we een onderscheid maken tussen deeltijders met een vast werkschema en deeltijders met een variabel werkschema.

Ook deeltijdse werknemers met een variabel werkschema hebben elk jaar recht op de betaling van hun tien feestdagen. Het loon voor de feestdag stemt overeen met het gemiddelde loon berekend over de periode van de vier weken voorafgaand aan de feestdag. Vaak worden hier gelijk(w)aardige pragmatische oplossingen toegepast.

De deeltijdse werknemer die tewerkgesteld wordt volgens een vast uurrooster, heeft enkel recht op loon voor de feestdagen die vallen op dagen waarop hij normaliter zou gewerkt hebben. Werkt uw deeltijdse kelner bijvoorbeeld enkel op dinsdag, woensdag en donderdag, dan kan hij geen aanspraak maken op Paasmaandag.

TIPS & TRICKS voor als u controle krijgt: UW RECHTEN EN PLICHTEN

U krijgt controle: Ken jullie rechten en plichten

Verplicht leesvoer voor de zaakvoerder.

Klik  voor bestand te downloaden:  

BE-Alert verwittigt je bij een noodsituatie

In heel wat noodsituaties is het heel belangrijk dat de bevolking een snelle verwittiging krijgt. De manier waarop je wordt verwittigd, hangt af van de beschikbare kanalen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal vlak. Zo pakt het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken uit met BE-Alert: een nieuwe alarmeringstool die je meteen verwittigt als er een noodsituatie is die rechtstreeks impact heeft op jou. Schrijf je nu in en wees als eerste op de hoogte!

 Hoe inschrijven?

Je kan je inschrijven op BE-Alert via deze link. Vul vervolgens je gegevens in. Zowel de inschrijving als de ontvangst van de alarmberichten is gratis.

Hoe word je verwittigd?

Naargelang de noodsituatie, kan de overheid die instaat voor het crisisbeheer besluiten om een alarmeringsboodschap te sturen via de kanalen waarover zij beschikt. Als je je ingeschreven hebt, kun je bij noodsituaties verwittigd worden via een:

• spraakbericht op je vaste of mobiele telefoon

• SMS op je mobiele telefoon

• tekstboodschap via e-mail

• tekstboodschap via fax

De overheden kunnen eveneens automatisch alarmeringsboodschappen sturen via hun Twitter- en Facebook-accounts. We raden je dus aan om de officiële pagina’s van uw gemeente, provincie of nationaal crisiscentrum te volgen:

–      Crisiscentrum op Facebook

–      Crisiscentrum op Twitter

Waar is BE-Alert in gebruik?

Sinds maart 2014 beschikken alle provinciegouverneurs en het nationaal Crisiscentrum over een toegang tot BE-Alert. In een eerste fase testen 33 pilootgemeenten het alarmeringsplatform om het grondig te evalueren alvorens het aan alle gemeenten aan te bieden. Knokke-Heist behoort NIET tot de pilootgemeenten. Toch kun je je nu al inschrijven om alarmeringsboodschappen te ontvangen. Als de provinciegouverneur bijvoorbeeld een noodsituatie coördineert, kan hij op die manier alvast berichten sturen. Het is de bedoeling dat het pilootproject uiteindelijk uitbreidt naar alle gemeenten.

Nieuwe bepalingen Booking ivm cvc code kredietkaarten.

Maandagmorgen hebben we allemaal deze boodschap gevonden in onze inbox op het extranet van Booking.com

Hogere kans op reservaties door geen CVC code te vragen in het boekingsproces met Credit Card!

Booking.com

Monday, 09 February 201512:30

Beste Partner,

De meerderheid van onze gasten weet niet wat een CVC-code is, ook al vragen we hen deze in te geven tijdens het reserveringsproces.

Heeft u de CVC-code daadwerkelijk nodig als u weet dat meer dan 85% van de bankterminals deze gegevens niet eens opvraagt…?

Door dit verzoek om de CVC-code uit te schakelen, kunnen onze gasten veel sneller reserveren, wat uw omzet onvermijdelijk zal verhogen.

Deze functie zal automatisch worden ingeschakeld vanaf maandag 23 februari. Wilt u deze optie deactiveren, klik dan op de onderstaande link en vul uw ID-nummer in.

https://bookingbelux.surveytalent.com/survey/activation-no-cvc-code-flanders

Met vriendelijke groeten,

Booking.com Service Team

Mogelijke oplossingen:

° Of je doet niets en krijgt geen cvc codes meer door.

° Of je laat deze optie deactiveren maar dan loop je volgens Booking de kans reservaties mis te lopen.

 ° Of je belt je payment providers zoals Athos of Europabank op en je vraagt toestemming om CC kaarten te mogen debiteren zonder CVC code.

Weeral een éénzijdige beslissingen die ons een hoop extra werk geven, en minder zekerheden bij betwistingen van betalingen.

Vergeet niet om een betwisting te voorkomen moet je als hotelier steeds volgende punten in acht nemen:

Op de bevestigings mail of fax moeten steeds de volgende gegevens vermeld staan volgens Athos en Europabank:

  • Het hotel behoudt zich het recht voor pre-autorisatie uit te voeren op basis van de kredietkaartgegevens die zijn verstrekt door de klant.
  • Indien u een (niet)-restitueerbare reservatie maakte, werd de opgegeven kredietkaart met nummer xxxxxxxxxxxx???? en vervaldatum ??/?? op naam van ??????? bij ontvangst van uw boeking gedebiteerd voor de totale kamerprijs, of bij het verlaten van het hotel.

Ook blijft de cvc code zijn nut behouden bij betwistingen als de klant niet betaald.

Robin Schluter