Rss

Archives for : januari2015

Strandvakantie in België: Knokke-Heist beste bestemming voor 2015

Knokke-Heist is opnieuw de beste strandbestemming in België. Dat blijkt uit een analyse van ruim 3.000 beoordelingen op Zoover voor Belgische strandbestemmingen. Vandaag nam Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme en Strand van Knokke-Heist de Zoover Award in ontvangst op Het Vakantiesalon in Antwerpen.

Het gemiddelde van het strandweercijfer (rapportcijfer) over de maanden mei tot en met september van Meteovista.be, de algemene beoordeling, de kwaliteit van de logies en de strandwaardering bepalen de ranglijst.

Gemiddeld weercijfer en waardering bestemming
De strandbeleving op het tien kilometer lange strand, dat bestaat uit de stranden: Heist, Duinbergen, Albertstrand, Knokke en het Zoute, scoort gemiddeld een 7,7. Het gemiddelde cijfer wordt wat gedrukt door het typische Belgische weer. Stranden langs de Noordzeekust hebben geen stabiel klimaat en scoren daarom gemiddeld een 5,02 over 2014. De bestemming Knokke-Heist zelf krijgt een veel hogere consumentenbeoordeling, te weten een 8.30. Voor de stranden wordt zelfs een 9,22 gegeven!

Anthony Wittesaele, Schepen van Toerisme Knokke-Heist, toont zich vereerd: “Wij zijn trots om voor de tweede maal op rij deze trofee te mogen ontvangen. Ons breed en tien kilometer lange strand met daarop 5 zeer goed uitgeruste watersportclubs, onze mooie zeedijk met terrassen,  het zijn grote  troeven voor Knokke-Heist. Ik ben zeer blij dat onze bezoekers ons strand, onze badstad zo appreciëren. Naast het prachtige strand heeft Knokke-Heist ook nog een groot aanbod van gastronomie, kunst, natuur en shopping.
Onze slogan is niet voor niets: Knokke-Heist: puur genieten!”

De beste strandbestemmingen

Plaats Gem Weer Algemeen Hotels Strand
1 Knokke-Heist 7,7 5,02 8,30 8,41 9,22
2 De Panne 7,5 4,97 7,86 8,40 8,90
3 Bredene 7,5 4,74 8,36 7,69 9,13
4 Oostende 7,2 4,98 8,06 7,38 8,41
5 Oostduinkerke 7,2 4,97 8,02 7,52 8,20
7 De Haan 7,0 4,74 8,13 6,41 8,61
6 Blankenberge 6,9 5,02 7,61 7,00 8,11

 

SAFECLOUDZ STUURT VALSE NOTA PER POST

De Fraudehelpdesk heeft een melding binnengekregen over een Engelstalige factuur van Safecloudz. De melder geeft aan de ‘final reminder’ uit het niets per post te hebben ontvangen.

Username en password
Op de factuur staat een ‘username’ en ‘password’ vermeld. Het is onduidelijk wat er gebeurt wanneer iemand inlogt. Wij raden aan de factuur, waarop geen kleine letters staan, te negeren en dus ook niet in te loggen.

Het is niet bekend waar Safecloudz is gevestigd. De onderneming lijkt pas sinds eind december 2014 in de lucht

Indien jullie ook deze brief hebben ontvangen, gelieve ons per mail hiervan op de hoogte te brengen: Hier klikken

Voorbeeld:

Factuur-Safecloudz

DEZE 10 LUXEHOTELS OPENEN IN 2015

Deze 10 luxehotels openen hun deuren in het nieuwe jaar. Reis met onze mee en laat je inspireren door al het moois dat deze hotels

te bieden hebben.

1. The Reverie Saigon in Ho Chi Minh City, Vietnam
De 286 kamers en suites zijn ingericht door vier van de beste Italiaanse interieurdesigners. Van kroonluchters, weelderige versierde bedden en fluwelen gordijnen: overal vindt de gast glamour.

2. Mama Shelter in Los Angeles, Verenigde Staten
Het creatieve hotel bestaat al in Marseille, Istanbul, Lyon en Bordeaux en nu is ook Los Angeles aan de beurt. Er komt een bar waar optredens zullen plaatsvinden en een dakterras. Foto’s van het hotel zijn nog niet vrijgegeven, maar dit is alvast een kamer in het Parijse hotel.

3. Lizard Island in het Great Barrier Reef, Australië
In april 2014 verwoestte orkaan Ita het hotel. Maar een jaar later zal het hotel helemaal gerenoveerd zijn en nog meer luxe aanbieden.

4. Park Hyatt Zanzibar in Tanzania
Het wordt heel verleidelijk om je vakantie hier in je kamer door te brengen. Deze biedt immers uitzicht op de haven, de Indische Oceaan en het ‘infinity’ zwembad.

5. Anantara Tangalle Resort & Spa in Tangalle, Sri Lanka
Het resort zal 18 hectare beslaan, 152 kamers en 32 zwembaden tellen. Dit is het eerste hotelconcept in Sri Lanka dat zoveel luxe zal bieden.

6. Patina in Singapore
Dit hotel krijgt een enorme, glamoureuze bibliotheek en lounge. Maar ook een zwembad met zoutwater.

7. Alila Seminyak in Bali, Indonesië
Net als andere hotels van deze keten, ligt de focus op het milieu: gebouwen zijn met elkaar verbonden dankzij verticale tuinen en groene corridors.

8. SLS Park Avenue in New York, Verenigde Staten
Op dit hotelproject, op een steenworp van Central Park, zal interieurexpert Philippe Starck zijn stempel drukken.

9. Lofoten Opera Hotel in Noorwegen
Dit hotel zal één zijn met de natuurlijke omgeving en de ronde vorm biedt verbluffende, panoramische uitzichten.

10. Ritz-Carlton in Langkawi, Maleisië
Dit hotel wordt omringd door een tropisch woud en laat bezoekers tot rust komen op privéstranden.

TOP 10 BADKAMER-RENOVATIETIPS

De ‘natte hoek’. Zo wordt de badkamer vaak genoemd in de hotellerie. Te nat is niet goed, want lekkages en achterstallig
onderhoud leveren slechte waarderingen op, dus er moet bij tijd en wijle gerenoveerd of verbouwd worden. Maar wat wil de gast anno 2015 (want dat is het alweer bijna) nu eigenlijk? We bestudeerden de online reviews en maakten een top 10.

1. Het bad: niet langer een ‘must-have’
Douche en bad ineen. Daar wordt menig gast niet vrolijk van; ongemak bij in- en uitstappen, het gevaar van uitglijden en een gedateerde uitstraling doen de gast verlangen naar een ander onderkomen. Ruimtegebrek? Geen probleem. Een goede (stort)douche volstaat. En een douchegordijn kan natuurlijk echt niet meer.

2. Te klein!
Wanneer we de negatieve reviews over badkamers eens bestuderen op het web, komt het formaat frequent naar voren. De gast verwacht een ruime badkamer met, in ieder geval, een moderne douche waarin men zich comfortabel kan afdrogen.

3. Warm water
Het sanitair mag er in veel gevallen goed uitzien, maar in de lijst met negatieve reviews zien we klachten over koud water (of liever: gebrek aan warm water) vaak opduiken. Zorg voor een goed warmwatersysteem dat toegerust is op een groot volume.

4. Bespaar niet teveel
Besparen, Green Key, milieu… Allemaal belangrijk en goed voor de PR-machine, maar niets is zo schadelijk voor uw hotel als een negatieve online beoordeling. In veel gevallen wordt er op het web geklaagd over ‘slappe waterstralen’ in de hoteldouche. Waterbesparende douchekoppen zijn op papier heel aardig, maar wanneer ze het comfort verminderen, moeten ze subiet de deur uit.

5. De douchewand
Heerlijk, zo’n inloopdouche. Een gevoel van luxe, en zeker wanneer je onder een stortdouche stapt. Maar als je na het douchen een plas water ontwaart op de vloer van de badkamer, dan slaat het gelukzalige gevoel om in ergernis. Gehannes met handdoeken is immers het gevolg. De reden is vaak een te korte douchewand. Iets om op te letten bij een renovatie of verbouwing.

6. Chinezen
Wat voor ons normaal is, hoeft dat voor de Chinese gast niet te zijn. De westerse wc wordt steeds populairder in China, maar de hurkvariant is bij de gemiddelde Chinese gast bekender. De westerse wc is immers vooral in zwang bij invaliden en buitenlanders in China. Denk er bijvoorbeeld aan om instructies met betrekking tot het gebruik van een westers toilet op voorraad te hebben. Een bidet is voor veel buitenlandse gasten overigens ook een plus.

7. Thermostatische kraan
Wellicht ten overvloede, maar er zijn nog hotels zonder thermostatische kraan. Echt waar! Zeer gevaarlijk voor kleine kinderen en onaangenaam en ongemakkelijk voor iedere gast. Vaak is het een crime om de juiste temperatuur in te regelen. Dat kan dus echt niet meer!

8. Kleurgebruik
Wanneer de gast een badkamer met bruine of groene tegels betreedt, waant deze zich terug in de jaren zeventig. Gebruik daarom neutrale kleuren; bij voorkeur wit en grijs. Wat vandaag hip is, kan morgen immers helemaal uit de mode zijn. Maak liever een veilige keuze.

9. Plankje
Ook een veelgehoorde klacht op internet: ‘waar kan ik mijn spulletjes kwijt?’ Bijna iedere gast neemt een toilettas mee, of een koffertje. Daarin zitten spulletjes die de gast graag uit wil stallen of in ieder geval binnen handbereik wil hebben. Zorg daarom voor een plankje, nisje of anderszins.

10. Kitranden
Nog niet toe aan een complete renovatie? Dan is het raadzaam om eens in de zoveel tijd in ieder geval de kitranden onder handen te nemen. Voorkom schimmel, lekkages en nare geurtjes en bespaar op toekomstig onderhoud. In de handen van een expert een klus die snel uitgevoerd kan worden. De badkamer oogt direct frisser na zo’n behandeling en is bovendien beter schoon te houden

EXPEDIA PLAATST STERREN HOTELSTARS UNION

Boekingswebsite Expedia plaatst op de websites Expedia.com, Venere en Hotels.com de hotelsterren van de Europese classificatie Hotelstars Union. Hoewel diverse deelnemende landen nog bezig zijn met het implementeren van de richtlijnen, en er ook nog landen zijn die zich aan het aansluiten zijn, neemt Expedia het voortouw om de Europese hotels op de websites van het bedrijf makkelijker met elkaar te kunnen vergelijken. Gebruikmakend van de sterren uit de Hotelstars Union moet de markt transparanter worden voor de hotelgast, meent de boekingsreus.

Eigen ‘sterrenslag’
Expedia start bovendien met een eigen classificatie. Via ‘Expedia-Stars’ kunnen hotels zonder officiële classificatie uit hun land toch aan sterren komen. Doel is dat mensen die een hotel willen boeken zowel de hotels met officiële classificatie als met Expedia-sterren kunnen vergelijken bij hun zoekresultaten.

Experts zetten hun twijfel bij deze ontwikkeling. Met het oog op transparantie zien zij liever dat zoveel mogelijk hotels zich aanmelden voor een officiële classificatie.

Robin Schluter