Rss

Archives for : juni2015

Beschermd: Verslag algemene vergadering VZW Hoteliers Knokke-Heist 22/06/2015

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Vul hieronder het wachtwoord in om het te bekijken:

Spontane raadpleging arbeidsgeneesheer

Het nieuwe KB rond welzijn op het werk dat vorig jaar van kracht werd, bepaalt o.a. dat uw werknemers spontaan de arbeidsgeneesheer mogen opzoeken. Wat houdt dit in ?

Door dit KB kan elke werknemer voortaan spontaan een raadpleging bij de arbeidsgeneesheer aanvragen, wanneer hij of zij meent dat de gezondheidsklachten het gevolg zijn van de arbeidsomstandigheden.

Ook de behandelende arts van uw werknemer kan zo’n spontane raadpleging aanvragen.

De arbeidsgeneesheer dient binnen de tien dagen gevolg te geven aan dit verzoek en brengt de werkgever ervan op de hoogte, tenzij de werknemer hem vraagt om dit niet te doen.

Het bezoek aan de arbeidsgeneesheer valt onder arbeidstijd en de werkgever betaalt ook de kosten van het onderzoek.

De arbeidsgeneesheer kan op basis van zijn onderzoek eventueel besluiten dat u, al dan niet tijdelijk, de arbeidsomstandigheden van de werknemer dient aan te passen. In extreme gevallen kan de arbeidsgeneesheer zelfs besluiten tot definitieve ongeschiktheid.

Voor meer informatie hierover kan u terecht bij uw bedrijfsgeneeskundige dienst.

Kijk alvast even na of de gegevens van uw externe dienst in uw arbeidsreglement vermeld staan en of ook uw bijlage i.v.m. de voorkoming van psychosociale risico’s op het werk vorig jaar werd vervangen.

Lijst aankoopmogelijkheden ecocheques uitgebreid.

Vanaf deze week kunnen uw werknemers met hun ecocheques een uitgebreider gamma aan producten en diensten aankopen. Een overzicht.
Vanaf 1 juni 2015 kunnen ecocheques ook dienst doen voor o.a. de aankoop van sodamachines, tweedehandsmeubels, -kleding en -boeken, het gebruik van deelfietsen en -auto’s, de aankoop en plaatsing van grastegels met honingraatstructuur en waterdoorlatende tegels.

Zelfs een verblijf in toeristische infrastructuur met het label “Groene Sleutel” behoort voortaan tot de mogelijkheden. Ook de lijst met elektrische huishoudtoestellen en systemen voor het opwekken van herbruikbare energie werd uitgebreid.

De volledige lijst met producten en diensten kan u hier nalezen.

Komt de proefperiode terug ?

Als het van de N-VA afhangt wordt de proefperiode binnenkort opnieuw ingevoerd. Kamerlid Zuhal Demir diende hiervoor alvast een wetsvoorstel in.

Sinds vorig jaar is het niet meer mogelijk om een proefperiode op te nemen in uw arbeidsovereenkomsten.

De proefperiode liet toe om tijdens de eerste 14 dagen (arbeiders) tot een jaar (bedienden) op een vrij eenvoudige en goedkope manier afscheid te nemen van werknemers die niet aan de verwachtingen voldeden.

Volgens de N-VA heeft de afschaffing van de proefperiode tot gevolg dat werkgevers steeds vaker een beroep doen op uitzendarbeid en (opeenvolgende) arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur. Daarom willen ze terug naar de vroegere situatie.

In het voorstel bedraagt de proefperiode maximum 1 of 2 maanden.
– See more at: http://horecaismijnpassie.be//komt-de-proefperiode-terug-/?utm_source=Horeca+Zaken+Belgi%C3%AB&utm_campaign=2f00743143-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_145fda5c17-2f00743143-62296901#sthash.Wv7CQVph.dpuf