Rss

Archives for : oktober2015

Eindejaars-geschenken

Beste Collega’s,

het einde van het jaar is weer in zicht.

Sommigen onder ons verwennen dan al eens hun vaste goede klanten.

Samen met 1 van onze sponsors van de VZW, Firma Dewaele hebben wij een mooi assortiment

samengesteld dat jullie kunnen bestellen aan een mooie prijs.

Dit aanbod is volledig vrijblijvend maar toch eens het bekijken waard.

De assortimentslijst en prijslijst kunnen jullie hier downloaden.

Bestellingen gaan rechtstreeks via hen:

Contact informatie

Dewaele Henri BVBA

Brugsesteenweg 105
8420 Wenduine

Tel. +32(0)50/42 99 16
Fax. +32(0)50/42 75 67

 

Bespaar op onderhoudskosten met de WC zonder rand

Sedert enkele jaren is er een nieuwe revolutie in het sanitaire landschap, de WC zonder rand.

Schrobben en liters WC eend gebruiken zijn verleden tijd.

Alle merken hebben nu zo’n ‘Rimless toilet’.

Waterbesparend, gedaan met vieze geurtjes en vooral minuten tijdswinst voor de housekeeping.

Denk er dus aan als je toiletten moet vervangen.

wc

Booking.com breidt nieuwe toezeggingen uit over Europa

Beste leden,

Jullie ontvingen allemaal een email van Booking.com waarin ze schrijven dat ze hun voorwaarden willen harmoniseren voor heel Europa.

(dit naar aanleiding van enkele rechtszaken die werden aangespannen in oa Frankrijk en Duitsland)

Nog even ter verduidelijking :

  1. Tarieven en beschikbaarheid mogen nu afwijken bij Booking.com tov andere OTA’s
  2. Je kunt de klanten betere tarieven/voorwaarden voorstellen dan deze opgeladen bij Booking.com op voorwaarde dat deze op geen enkele manier terug te vinden zijn op het internet. Een telefonische verkoopactie kan wel.
  3. Hetzelfde als bij punt 2 door bv getrouwheidsprogramma’s aan te bieden waar een korting wordt toegestaan.
  4. Ex-Booking.com klanten mogen gecontacteerd worden om in het vervolg rechtstreeks te boeken. Echter de klant moet toestemming geven om zijn gegevens te gebruiken hiervoor (wet op de privacy). U moet dus zelf het email/adres/telefoonnummer opvragen aan de klant (bv bij het inchecken) en toestemming krijgen om deze gegevens op te slaan en te gebruiken voor een mailing. De mailing kan dus geen gebruik maken van het Booking.com email adres dat iedere klant nu krijgt bij het boeken van de kamer.
  5. De kamerprijzen dienen nog steeds dezelfde of beter te zijn bij Booking.com als je deze vergelijkt met je eigen website. Beschikbaarheid daarentegen mag je zelf bepalen.

Op het eerste zicht een mijlpaal maar eigenlijk nog steeds dezelfde ‘verbintenis’ met hen.

Ze gaan de privacy van de klant mogelijks uitspelen.

!!Zorg dus dat je het ‘echte’ email adres van de klant vraagt bij het inchecken om achteraf een mailing te kunnen doen.

Concreet vraag je de klant om zijn email adres en stuur je daarna een email waarin hij toestemming geeft (bv aanvinkt) dat zijn gegevens mogen worden opgeslaan en waarbij deze gebruikt mogen worden om een nieuwsbrief of mailing te sturen.

Doe je dit niet en gebruik je bv het ‘booking.com email adres’ dan kan booking.com moeilijk doen indien de klant klacht indient.

Kamerprijzen dienen nog steeds hetzelfde te zijn als op je eigen website.

Breaking news: Google wordt een OTA!

Breaking news: Google wordt een OTA! 

Het is zover. Google gaat definitief de strijd aan met de OTA’s. Google heeft een ‘ad program’ gelanceerd voor hotels, dat werkt op basis van commissie. De commissies zijn ‘industry standard’ en hiermee wijkt Google af van de kosten per click bij het AdWords systeem. OTA’s opgepast. Let the games begin! Book on Google is ‘up and running’ en bezoekers hoeven Google niet meer te verlaten om een hotel te boeken. Een reusachtige ontwikkeling.

Hotellerie op zijn kop!
Deze ontwikkeling zet de wereld van hotelboekingen compleet op zijn kop. Wat betekent dit voor de relatie tussen Google en OTA’s? En voor hoteliers? OTA’s zijn immers grote klanten van Google, en besteden vele miljoenen aan advertising. Google zet op deze manier de OTA’s buitenspel. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen die overigens al langere tijd werden verwacht. Vooralsnog is Book on Google enkel in de Verenigde Staten actief, maar dat zal ongetwijfeld een wereldwijd vervolg krijgen.

Concurrent
De dominantie van de resultaten in Google was voor Booking.com en Expedia een basis voor het succes, maar die relatie lijkt nu definitief verstoord. Google is nu een concurrent geworden, terwijl het miljoenen verdiende (en verdient) aan advertentie-inkomsten via de OTA’s. Het lijkt er bovendien op dat de OTA’s niets tegen Google in kunnen brengen.

Hoe werkt het?
In de basis is Book on Google een advertentieprogramma, maar met een andere insteek dan de traditionele Adwords-campagnes. De ‘cost per click’ is vervangen door een commissie in Google Hotel Ads, waardoor Google hetzelfde principe gaat hanteren als de OTA’s. Google ziet het als een manier voor kleinere, onafhankelijke hotels om Google Hotel Ads effectief in te zetten. Hotel Finder gaat de koelkast in (het mortuarium in zelfs) en via Google Search wordt de gewenste hotelinformatie aan de gebruiker gepresenteerd. Google werkt samen met DerbySoft, Fastbooking, Sabre Hospitality Solutions, Seekda, TravelClick en Trust International. In de nabije toekomst worden meer technologieleveranciers voor de hospitality toegevoegd.

Hotel behoudt de controle
De komst van Book on Google naar desktop en tablet (naast de versie voor andere mobile devices) maakt het voor meer hotels aantrekkelijk om te participeren. De hotelpartner is compleet ‘eigenaar’ van de relatie met de gast: Google faciliteert alleen de betalingstransactie. Dit houdt in dat de hotelier van bevestiging tot check-out en opvolging zelf contact houdt met de gast. De betaling geschiedt via Google Wallet. In dit opzicht is het systeem enigszins gelijk aan TripAdvisor’s Instant Booking, dat op eenzelfde manier werkt.

Toeleveranciers
Deze ontwikkelingen hebben niet alleen invloed op hotels en OTA’s, maar ook toeleveranciers moeten rekenen op aanpassingen. PMS-systemen moeten compatible zijn, software moet aangepast of ontwikkeld worden en marketingafdelingen moeten bekend zijn met het Hotel Ads Commission Program als kanaal. Als hotelier is het (als het hier ook zover is) nodig om direct actie te ondernemen en te participeren in Google’s Hotel Ads Commission Program en Google Instant Booking. Het kan zomaar zijn dat Google de hoteliers goed gezind is (lees: de OTA’s marktaandeel af wil snoepen) en de commissies daarom veel lager inzet dan de OTA’s. Google zou er zelfs voor kunnen kiezen om de kosten uit distributie weg te nemen. Een dergelijk kanaal niet inzetten zou zonde zijn.

Grootste OTA ter wereld
Google heeft al langer in Google Maps en in de search meer en meer aandacht voor hotels. Beschikbaarheid, prijzen en reviews… Op dit moment werkt Google hard aan het toevoegen van amenities, zoals de beschikbaarheid van wifi, wellness, gratis ontbijt, parkeermogelijkheden, et cetera. Google is straks in één klap de grootste OTA. Althans: wanneer het concept wereldwijd wordt uitgerold en als ook Google’s flight-programma wordt gekoppeld. Dit wordt groot, zeer groot.