Rss

Archives for : december2015

Duitse waakhond geeft Booking.com fikse dreun

Booking.com mag hoteliers niet verbieden hun kamers goedkoper aan te bieden op hun eigen website. Dat stelt de Duitse mededingingsautoriteit Bundeskartellamt.

Booking.com ligt al een tijd overhoop met enkele nationale concurrentiewaakhonden in Europa. De Amsterdamse hotelboekingssite deed al water bij de wijn en paste de contracten met hotels in juli aan. Hoteliers hoeven sindsdien niet meer te beloven dat klanten via Booking.com altijd goedkoper af zijn dan bij andere internetaanbieders. Ook in België mogen hoteliers hun kamers goedkoper aanbieden via andere online boekingskanalen, telefoon en e-mail, maar niet via hun eigen website.

In Frankrijk, Zweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Griekenland, Denemarken, Hongarije, Nederland en Zwitserland lieten de toezichthouders weten daarmee te kunnen leven.

Booking.com hoopte dat het uit de gevarenzone was, maar kreeg gisteren nog een koude douche van het Bundeskartellamt. De Duitse toezichthouder vindt het onaanvaardbaar dat hotels op hun eigen website de kamers nog steeds niet goedkoper mogen aanbieden. Dat verbod moet uiterlijk in januari in alle contracten met Duitse hotels geschrapt zijn. Anders wachten Booking.com miljoenenboetes. De boekingssite gaat in beroep, maar geeft in afwachting wel gehoor aan het verdict van de Duitse toezichthouder.

Het Bundeskartellamt is niet mals voor boekingswebsites in het algemeen. Ook tegen Expedia loopt een procedure. Concurrent HRS moest onder druk van de Duitse toezichthouder zijn boekingsvoorwaarden al aanpassen.

‘Dit is in de eerste plaats een belangrijke uitspraak voor de Duitse hoteliers. Maar het is ook een precedent voor Europa. We hopen dat België dit voorbeeld volgt’, stelt Danny Van Assche, de gedelegeerd bestuurder van Horeca Vlaanderen. In België is het nog wachten op het standpunt van de toezichthouder.

Booking.com is beschikbaar in 42 talen, en biedt in 221 landen 840.000 hotels en accomodaties in 390.000 vakantiehuurwoningen aan. Het is in 1996 opgericht en telt vandaag 10.000 medewerkers in 173 landen.

Het Amerikaanse bedrijf Priceline legde in 2005 amper 133 miljoen dollar op tafel voor het bedrijf dat vandaag een echte kaskoe is. Booking.com betaalt 3,6 miljard euro interim-dividend aan Priceline, bleek onlangs. Dat is bijna zoveel als de hele (geschatte) omzet van 4 miljard euro over 2014.

De koers van Priceline, dat ook andere vormen van onlineboekingen aanbiedt via websites als rentalcars.com (huurauto’s) en opentable.com (restaurantreservaties), is in tien jaar tijd meer dan vervijftigvoudigd van ongeveer 25 dollar naar zowat 1.269 dollar gisteren. De koers reageerde niet op het nieuws uit Duitsland.

Horeca Vlaanderen lanceert campagne ‘Rechtstreeks Boeken

Horeca Vlaanderen lanceert campagne ‘Rechtstreeks Boeken’del

“Persoonlijk contact tussen aanbieder en consument staat nog steeds garant voor de beste deals”

In samenwerking met HOTREC, de koepelorganisatie van Europese horecafederaties, lanceert Horeca Vlaanderen vandaag de campagne ‘Rechtstreeks Boeken’. Het initiatief maakt deel uit van een Europese sensibiliseringscampagne (‘Book Direct’) die de consument moet aansporen om rechtstreeks te boeken bij de hoteluitbaters.

“De meest interessante manier om een hotelkamer te boeken is via het hotel zelf. Persoonlijk en direct contact tussen aanbieder en consument staat nog steeds garant voor de beste deals”, zegt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen.

Er is de dag van vandaag een grote verscheidenheid aan boekingskanalen en dat biedt best een aantal voordelen, maar de meest interessante manier om een logies te boeken wordt daardoor soms vergeten. Via deze campagne wordt de consument door de hoteliers aangespoord om altijd rechtsreeks contact op te nemen. “Persoonlijk contact zorgt voor een betere verstandhouding, zo kunnen alle wensen op een vertrouwelijke en efficiënte manier worden besproken. Voor vragen over beschikbaarheid, specifieke noden of speciale acties is het de hotelier zelf die de meest recente en correcte informatie kan verstrekken. Wie zeker wil zijn van de beste deal neemt best altijd rechtstreeks contact”, aldus Danny Van Assche.

In Vlaanderen en Nederland wordt de campagne gelanceerd onder de naam ‘Rechtstreeks Boeken’, internationaal werd ze ‘Book Direct’ gedoopt. Deelnemende hoteliers kunnen via verschillende kanalen aangeven dat de consument rechtstreeks kan boeken. Het campagnelogo kan men downloaden via www.hotrec.eu/bookdirect en er is een online shop voorzien voor promotiemateriaal zoals stickers, banners, vlaggen en flyers.

Politie waarschuwt voor virusmail van MediaMarkt en Saturn

De federale politie waarschuwt voor een nieuwe oplichtingspraktijk. Het gaat om een mail die in ons land wordt verspreid en waarin de ketens MediaMarkt en Saturn worden vermeld.

De mail is evenwel niet afkomstig van MediaMarkt of Saturn. In de mail valt te lezen dat je voor een groot bedrag aan bestellingen hebt geplaatst bij de elektronicazaak. Dat moet een paniekreactie uitlokken waardoor je de bijlage opent en het bijgeleverde virus binnenhaalt. Dat de mail tijdens de feestdagen de ronde doet, is geen toeval.

In de mail wordt de bestemmeling erop gewezen dat hij recht heeft op de terugbetaling van een eerdere aankoop bij MediaMarkt en Satrun. De bestemmeling krijgt het voorstel een bestelbon te openen om een som van ongeveer 2000 euro op te eisen. Die bestelbon is echter een virus die uw computer kan besmetten. Volgens de politie circuleren een Franse versie van de e-mail en een versie in (schabouwelijk) Nederlands. De politie raadt aan de mail meteen te verwijderen en de bijlage niet te openen.

De tactiek om je schrik aan te jagen, is een standaard strategie bij phisingmails. Hieronder vijf tekenen dat je met phishin te maken hebt.

1. De mail vraagt naar persoonlijke of gevoelige informatie. Alleen in heel uitzonderlijk gevallen zullen bedrijven je contacteren om een wachtwoord of kredietkaartnummer op te vragen. Ben je niet zeker of een mail authentiek is, neem dan eerst rechtstreeks contact op met het bedrijf of de organisatie van waaruit de mail is verstuurd.

2. Slechte spelling en grammatica. Vaak, maar niet altijd, kan je een phisingmail eruit pikken door de taalfouten in het bericht. Ook in de Saturn mail waarvoor de politie nu waarschuwt is de taal van een bedenkelijk niveau

3. Check de hyperlink(s) in je mails. Je kan nagaan of de gelinkte URL’s matchen met hun eigenlijke adres door je muis over de link te laten zweven. Als de gelinkte website niet overeenkomt met de ingesloten URL in de mail, dan mag je achterdochtig worden.

4. De mail bevat een misleidende domeinnaam. Phishers gebruiken officieel klinkende URLs om slachtoffers in de val te lokken. Afgeleide webadressen van officiële bedrijven eindigen altijd op de zogenaamde moedersite in hun URL – bijvoorbeeld ‘info.microsoft.com’. Wanneer je een bekende naam in een websiteadres terugvindt aan het begin van de URL, ‘microsoft.info.com’, dan zit er een luchtje aan.

5. Het aanbod is te mooi om waar te zijn. Geluk bestaat, maar als die in de vorm van een slecht geformuleerde mail komt, is voorzichtigheid de boodschap.

© Politie.

Sterrenslag in het Vlaamse Hotelwezen

Die verplichte comfortclassificatie zou aanvankelijk uit het nieuwe Vlaamse logiesdecreet geschrapt worden en vervangen door een vrijwillig systeem. Maar na protest vanuit de sector blijft het systeem bestaan. Alleen zal de controle niet langer door de overheid gebeuren, maar door de sectorfederatie zelf. Dat zegt onze stadsgenote en Vlaams parlementslid Cathy Coudyser (N-VA) aan Belga.

Normaal gezien zou het Vlaams Parlement gisteren stemmen over het nieuwe logiesdecreet, het decreet dat de regels vastlegt voor al wie in Vlaanderen toeristische overnachtingen aanbiedt. Maar het decreet is van de agenda gehaald.

Aanleiding is een bijsturing rond het comfortclassificatiesysteem. In de oorspronkelijke plannen was het bestaande (verplichte) sterrensysteem vervangen door een vrijwillig systeem. Uitbaters zouden niet langer verplicht zijn om een classificatie aan te vragen. Dat zou voortaan op vrijwillige basis gebeuren.

Maar daartegen kwam fel protest vanuit de sector zelf. Nu is er sprake om het classificatiesysteem toch verplichtend te houden. Dat is althans afgesproken met de hotel- en campingsector, zo stelt N-VA-parlementslid Cathy Coudyser. “De sectorfederaties van de kampeer- en van de hotelsector hebben zich inderdaad bereid verklaard om in de toekomst zelf in te staan voor de zogenaamde comfortclassificaties. Dat is een positieve evolutie”, aldus Coudyser. “Deze ontwikkeling geeft uitzicht op het sluiten van een heus ‘logiespact’ tussen de Vlaamse overheid en de hele logiessector. De sectoren nemen hun verantwoordelijkheid op en de overheid kan zich ten volle aan haar kerntaken wijden. Dat is een win-win die we niet willen en mogen laten liggen”, aldus Coudyser.

Om die bijsturing nog in het decreet te verankeren, wordt de tekst woensdag van de agenda van het parlement gehaald. Of het decreet nog voor het kerstreces kan gestemd worden, is nog onduidelijk.

Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe van oppositiepartij sp.a reageert: “Ik ben tevreden dat de meerderheid alsnog is ingegaan op mijn vraag en de vraag van de sector om de comfortclassificatie te behouden. De démarche van de meerderheid is wel opmerkelijk, omdat ze tot op het allerlaatste ogenblik Oost-Indisch doof bleef voor de verzuchtingen van de logiessector”, aldus Vandenberghe.

Bron: Kneistikrant