Rss

Archives for : juni2016

Verslag vergadering VZW Hotels Knokke-Heist

Beste Collega’s,

hierbij sturen wij jullie het verslag door van de Algemene vergadering van 06/06/2016 in het vernieuwde Zwinreservaat.

In bijlage zetten we ook nogmaals de evenementenkalender online, alsook zullen jullie deze kunnen downloaden onderaan dit bericht.

In de vergadering hebben we kort de nieuwigheden van Cublis toegelicht, de RATEBOX de vernieuwde reservatiemodule.
Voor meer inlichtingen hierover kunnen jullie dadelijk contact opnemen met Cubils bij Céline Snauwaert via mail.

In de loop van komende weken volgt nog nieuws over de prijzen en of arrangementen dat we zouden kunnen uitwerken met het Zwinreservaat.

Wij danken alvast alle aanwezige hoteliers voor deze geslaagde namiddag, voor hen die verontschuldigd waren hierbij het verslag en veel leesplezier.

Indien jullie nog vragen hebben kunnen jullie mij steeds bereiken via mail

Verslag vergadering:

VZWhotels 20160606

Evenementen 2016:

Toeristische evenementen 2016

Wij wensen onze leden alvast een zonovergoten seizoen.

Robin Schlüter

I.O. VZW Hoteliers Knokke-Heist

 

Charter over sociale en fiscale fraude in horeca

Op 1 mei 2016 is een charter in werking getreden dat de vertrouwensrelatie tussen horeca-ondernemers en inspectiediensten moet verbeteren. Het document bevat afspraken over de preventieve acties en controles in horecazaken.

Er wordt vooral ingezet op preventieve acties. Sociale “flitscontroles” zullen aangekondigd worden op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst), fiscale controles op die van de FOD Financiën.

Op de website van de SIOD zal u binnenkort ook een checklist kunnen terugvinden, die u een zicht geeft op wat de inspecteurs zoal controleren.

Daarnaast zullen er ook meerdere informatiecampagnes en studiedagen georganiseerd worden over de werking van de kassa en tewerkstelling van personeel.

Het charter bevestigt voorts dat zaken die nog niet of laattijdig registreerden voor de witte kassa meer kans maken om gecontroleerd te worden.

Vanaf 1 mei 2016 zullen er ook gerichte controles gebeuren op het effectieve gebruik van de witte kassa (bestellingen, aanwezigheidsregistratie,…).

Het charter stelt tevens dat de inspectiediensten voor zaken die correct met de kassa werken de kassagegevens niet systematisch zullen gebruiken om ze te vergelijken met gegevens van vóór de witte kassa.

Voorts werd afgesproken dat de controles de goede werking van de zaken zo min mogelijk mogen verstoren en dat inspecteurs ook een adviserende rol zullen opnemen, waarbij men eerder zal werken op het voorkomen en rechtzetten van overtredingen, dan het sanctioneren ervan. Wie herhaaldelijk in overtreding is, zal echter wel strenger worden aangepakt.

Wenst u uw eigen personeelsadministratie te laten doorlichten, met onze fictieve sociale inspectie of uitgebreidere audit, weet u meteen waar u staat.