Rss

Archives for : maart2020

Covid-19 informatie voor hotels.

Informatie van Horeca Vlaanderen:  20/03/2020

Wij geven u graag een update over de richtlijnen die de federale overheid uitvaardigt in het kader van het coronavirus.

Hierbij delen wij graag wat wij ontvangen hebben van de diensten. Het betreft informatie over hotels, logies take away en foodtrucks.
Deze richtlijnen zijn ook voor ons niet helemaal duidelijk en afgelijnd

Hierbij geven wij mee wat wij hebben ontvangen:

“Is de levering van maaltijden en de verkoop van maaltijden om mee te nemen verboden?

Ja, het is toegestaan mits naleving van social distancing maatregelen en organisatie van de wachtrijen buiten. De verkoop van maaltijden om mee te nemen en de leveringen van maaltijden mogen enkel tussen 7u en 22u uitgevoerd worden.”

Zijn de hotels geopend?

Hotels mogen opblijven maar ZONDER TOEGANG tot bar, restaurants (gemeenschappelijke zalen) en recreatieve ruimtes, teneinde te beantwoorden aan de vraag voor overnachtingsmogelijkheden voor essentiële reizen.  Roomservice is echter wel toegelaten. Terrasmeubelen moeten worden binnengezet. 

De vergaderzalen van deze hotels zijn gesloten.

Wat voor andere types van logement?

Recreatieve en toeristische woningen (vakantiehuisje, camping, B&B, vakantieparken, AirBnB, …) moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen uiteraard hier blijven wonen.

Om massamixen van mensen die op dezelfde plaats samenkomen te vermijden, worden enkel niet essentiële verplaatsingen in de buurt van de woonplaats toegelaten.

Zijn foodtrucks toegelaten?

Foodtrucks zijn verboden behalve individuele kraampjes/ foodtrucks die meeneemmaaltijden aanbieden, die als een complete maaltijd beschouwd kunnen worden.

Alle verdere info is hier terug te vinden: https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/