Rss

Booking.com stopt NIET met laagsteprijsgarantie

Booking.com stopt niet met laagsteprijsgarantie

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Booking.com stopt met het opleggen van de laagsteprijsgarantie aan hotel in Europa. Hotels konden opgelucht ademhalen. Maar de opluchting was van korte duur, want de site laat zelf weten dat ze helemaal niet stoppen met de laagsteprijsgarantie.

De boekingssite had deze week afspraken gemaakt met de toezichthouders in Frankrijk, Italië en Zweden. Het bedrijf beloofde daarbij dat hotels de mogelijkheid krijgen hun kamers aan verschillende internetaanbieders voor verschillende prijzen aan te bieden. Dat zorgt voor meer concurrentie en is uiteindelijk alleen maar beter voor de klant.

Booking.com lag al langer onder vuur. Zo klaagden hotels en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dat de eisen van de site veel te streng waren. De macht van de boekingssites werd als zeer verstikkend ervaren. KHN wil dat ook de hotels zelf via hun eigen websites de mogelijkheid krijgen een laagsteprijsgarantie te bieden.

Niet alleen KHN wil een onderzoek naar de macht van de boekingssite, ook een paar Europese landen en de Europese Commissie deden onderzoek naar de laagsteprijsgaranties van Booking.com. Zo kreeg de site in Duitsland er onlangs al flink van langs van de Duitse toezichthouder. De garanties waren volgens de toezichthouder alleen op het eerste gezicht in het voordeel van de consument. In werkelijkheid beknotten ze de concurrentie en daarmee de keuzevrijheid.

Booking.com laat weten dat het beleid richting de hotels nu wel is gewijzigd, maar dat er voor de consument niks zal veranderden. De boekingssite gaat namelijk gewoon door met het aanbieden van de laagsteprijsgarantie. Komt de boeker een lagere prijs tegen van dezelfde accommodatie bij een andere boekingssite, dan kan diegene een claim indienen bij Booking.com. De site zal dan het verschil terugbetalen.

Bron: Telegraaf.nl 

Comments are closed.