Rss

Kamermeisjes Brusselse Hilton-hotel protesteren tegen hoge werkdruk

Het dertigtal kamermeisjes van het Brusselse Hilton-hotel heeft een tijdlang het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werklast. Het werk werd aan het eind van de voormiddag hervat, nadat hun werkgever akkoord ging om het aantal kamers dat ze moeten reinigen terug te dringen. Dat meldt de socialistische vakbond.
“Het bedrijf EW haalde het kuiscontract binnen voor het Hilton-hotel op het Brusselse Rogierplein. Zoals gewoonlijk ging het onder de prijs van ISS”, zegt vakbondsman Christian Bouchat van FGTB Horval.

EW zou nu akkoord gegaan zijn om de werklast voor de kamermeisjes te verminderen, klinkt het bij de vakbond. “Er was hen eerst opgelegd om 20 à 21 kamers te reinigen in zes uur tijd, terwijl de kamermeisjes in het Crowne Plaza bijvoorbeeld acht uur tijd krijgen om 16 kamers te kuisen.”

De voorbije maanden “rommelt” het in heel wat Brusselse hotels, met reeds gelijkaardige acties. Volgens Bouchat verbetert de situatie er niet op en zullen de acties nog toenemen. “De sector heeft nood aan echte controles en nieuwe normen.”

Comments are closed.