Rss

Een 100-tal gasten van hotel Aazaert in Blankenberge is dinsdagnacht geëvacueerd bij een brand.

Het vuur brak rond 1.15 uur uit op het dakterras van de vijfde verdieping. Door het late uur werden de meeste hotelgasten uit hun nachtrust gehaald. “Vermoedelijk lag een smeulende sigaret aan de basis van de brand. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle met onze eigen blusapparaten”, vertelt hoteluitbater Peter Kamoen (47). “Er vielen geen gewonden en de schade bleef beperkt tot enkele verbrande terrasplanken en een lichte rookgeur op de vijfde verdieping. Een zwangere vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar had gelukkig geen rook ingeademd”, vertelt Kamoen. Dinsdagavond was hotel Aazaert net niet volgeboekt.

“Mensen op straat zagen plots hevige rook en ook onze nachtwaker zag een rookpluim op de camerabeelden verschijnen. We hebben onmiddellijk het alarm in gang gestoken en de ongeveer 100 hotelgasten rustig naar beneden begeleid. De politie controleerde ondertussen alle kamers op overgebleven gasten”, aldus Kamoen. “Een uur na het alarm kon iedereen terug naar binnen. De mensen die bij ons de nacht doorbrachten, hebben uiteraard niet moeten betalen. We weten nu dat ons interventieplan goed werkt.”

Comments are closed.