Rss

Lokale recherche van Knokke-Heist rolt Litouwse dievenbende op

lokale recherche van de politiezone Damme/Knokke-Heist rolde een Litouwse dievenbende op na een doorgedreven onderzoek. De bende pleegde eind juli 2013 een brutale overval op de juwelierszaak Lebeau-Courally in Knokke-Heist. De daders gingen aan de haal met een grote som aan juwelen en horloges.

De rechercheurs kwamen de dievenbende op het spoor na een ‘gouden’ tip van een hotelier uit Knokke-Heist. Hij reageerde alert op een bin-bericht dat de politie had verstuurd met informatie over de overvallers. Na verder onderzoek (onder meer via sociale media) kon 1 verdachte (22) worden opgespoord en ondervraagd. Het verhoor leidde tot een grote doorbraak, want de volledige bende kon in kaart worden gebracht. Twee dieven (21; 26) zitten momenteel opgesloten in Oostenrijk, een andere dader (24) zit in de cel in Litouwen. Gisteren verscheen hun 20-jarige kompaan al voor de raadkamer in Brugge. Hij heeft de overval bekend en blijft een maand langer in de cel. In het belang van het onderzoek kan geen bijkomende informatie worden bekend gemaakt.

Comments are closed.