Rss

TOP 10 ERGERNISSEN VAN HOTELGASTEN

“Het smerigste 4-sterren-hotel dat ik ooit heb gezien!”, een dergelijke beoordeling is een doorn in het oog zijn voor iedere hotelier. Uit onderzoek blijkt dat 90%
van de klanten hotelbeoordelingen gebruiken voorafgaand aan hun boeking, om een definitieve beslissing te nemen.Hotelinfo.nl heeft de negatieve hotelbeoordelingen op haar site bekeken, geschreven vanaf 2012 tot nu, en de volgende ‘Top 10 ergernissen van iedere hotelgast’ samengesteld:

1. Extra kosten voor Wifi (65,5%)
2. Gebrek aan service (53,9 %)
3. Gebrek aan keuze op het ontbijtmenu (42,8%)
4. Oncomfortabele bedden (45,9%)
5. Vuile kamers en gebrek aan hygiëne (43,1%)
6. Onvriendelijkheid (35,2%)
7. Slechte kwaliteit van het ontbijtbuffet (32,9%)
8. Geluidsoverlast (30,6%)
9. Algemene prijs-kwaliteitsverhouding (29,9%)
10. Hotel niet zo goed (26,2%)

Beoordelingen vaak doorslaggevend
Uit een studie over hotelbeoordelingen van de ITB en de Universiteit van Worms is gebleken, dat mensen naast het lezen van de hotelomschrijving, veel aandacht schenken aan de beoordelingen van voormalige hotelgasten. Ondanks dat bijna iedereen weet dat hotelbeoordelingen niet blindelings te vertrouwen zijn, gebruikt 90% ze om hun beslissing te nemen. Ongeveer 70% van de mensen die online een hotel boeken, lezen tot wel 20 unieke beoordelingen. Zijn deze beoordelingen twijfelachtig, dan bestaat de kans dat 35% het hotel niet boekt. Ongeveer 20% gaat zelfs nog verder en informeert vrienden en familie over deze negatieve beoordelingen.

Huisvrouwentips voor hoteliers
De studie stelde verder vast dat 70% van de mensen vinden dat het geboekte hotel overeenkomt met de beoordelingen. Maar beter nog, 20% vindt dat het hotel boven de verwachting uitkwam en de resultaten van de beoordelingen overtrof. Deze resultaten en het groeiende aantal online hotelboekingen wijst op het belang van service, hygiëne en belevingskwaliteit tijdens een verblijf in het hotel. Hotelinfo.nl heeft op haar site een overzicht met huisvrouwentips voor hoteliers gecreëerd.

Bron: Hotelinfo

Comments are closed.