Rss

BIN-Z werking wordt uitgebreid

Knokke-Heist en Brugge werken sinds begin juli ’14 samen in de strijd tegen hotelratten. Dat zijn klanten van een hotel die vertrekken zonder te betalen. Informatie over hotelratten zal gedeeld worden via de bestaande buurtinformatienetwerken (BIN-Z) van Brugge en Knokke-Heist. In Knokke-Heist is er al sinds 2010 een BIN-Z voor verblijfstoerisme. Een jaar geleden startte ook Brugge met zo’n BIN (BIN-Z logiesverstrekkers Brugge).

Nu gaan beide BIN’s voor het eerst onderling informatie uitwisselen. Ervaring leert immers dat betrapte hotelratten vaak opnieuw toeslaan in een naburige gemeente. Knokke-Heist en Brugge hopen dat ook andere kustgemeenten spoedig toetreden tot het netwerk. In Blankenberge zijn ze wel geïnteresseerd om mee in te stappen. Daar is er nog geen BIN voor zelfstandigen, maar er wordt volop aan gewerkt. “Na de zomer starten we met het BIN voor zelfstandigen”, zegt burgemeester Patrick De Klerck (Open Vld). “Er is al behoorlijk wat interesse van de handelaars. Ik ben dan ook voorstander om samen te werken met Knokke-Heist en Brugge.”

De Klerck zal het voorstel ook voorleggen aan het Kustburgemeesteroverleg, waar hij voorzitter van is. “Het is een goede zaak om alle bestanden aan elkaar te koppelen.”

Bron: hln.be dd 04/07/2014

Belangrijk! (voor leden aangesloten bij het netwerk BIN-Z logiesverstrekkers Knokke-Heist)

Procedure voor meldingen van verdachte handelingen & misdrijven aan BIN-Z:

Stap 1: 
Geef uw melding telefonisch door aan de dispatching lokale politie Damme / Knokke-Heist via 050/619.619.
(BELANGRIJK: vermeld duidelijk dat het voor BIN-Z is en dat u nog een e-mail zal nasturen met de exacte omschrijving van de feiten!)

Stap 2: 
Na uw telefonische melding, stuur een e-mail naar admin@hoteliersknokkeheist.be met beknopte omschrijving van de feiten (deze tekst zal worden doorgestuurd via BIN-Z – na controle / goedkeuring van de CO) .

Comments are closed.