Rss

Is een btw-bonnetje een noodzaak?

Voor aftrekbaarheid van restaurantkosten. Dat is althans wat een controleur beweerde. Als bewijs van haar restaurantkosten kon een vennootschap wel Visa-afrekeningen en ticketjes voorleggen, maar geen btw-bonnetjes als dusdanig en dus verwierp de controleur de aftrek van die restaurantkosten.

Neen, zegt de rechter! Voor de aftrekbaarheid van uw restaurantkosten moet u kunnen bewijzen dat u die kosten effectief gemaakt heeft én dat ze beroepsmatig zijn (rb. Leuven, 10 mei 2013) . Echter, of u dat bewijs nu levert op basis van een btw-bonnetje dan wel door Visa-afrekeningen, facturen, enz. voor te leggen, maakt daarbij niet uit!

Ook met facturen, Visa-afrekeningen, … kunt u uw beroepsmatige restokosten bewijzen. Een btw-bonnetje is dus geen absolute noodzaak!

Comments are closed.