Rss

Online bestellen, altijd Belgische btw?

Wijziging voor elektronische diensten. Daar gaat het inderdaad om. Vanaf 1 januari 2015 zal er nl. voor elektronische diensten uit het buitenland steeds Belgische btw verschuldigd zijn, ongeacht of u nu koopt als particulier of niet.

Nu niet voor particulieren? Neen. Bestelt u nu als particulier online een boek in Nederland, dan zit daar Nederlandse btw op. Bestelt u dat boek in Duitsland, dan betaalt u Duitse btw, enz. Als particulier kunt u dus aan ‘btw-shopping’ doen door te kopen in een land met lagere btw- tarieven. Vanaf 1 januari 2015 zal u als particulier echter altijd Belgische btw betalen bij het online aankopen van goederen in een andere EU-lidstaat.

Als bedrijf niet? Jawel, ook dan betaalt u Belgische btw, maar dat is nu ook al zo door de zgn. b2b-regel. U krijgt dan nl. een factuur zonder btw en u moet de verschuldigde btw zelf opnemen in uw eigen btw-aangifte. Is uw online bestelling beroepsmatig, dan verandert er dus niets.

Vanaf 1 januari 2015 zal u als particulier steeds Belgische btw betalen bij online aankopen in het buitenland. Als professional is dat nu reeds het geval door de toepassing van de zgn. b2b-regel.

Comments are closed.