Rss

OndernemersHorzion

Op vraag sturen wij jullie dit bericht door:

Goede avond,

Graag zou ik jullie en alle hoteliers willen waarschuwen voor de praktijken van Unizo de zijtak die ze gaan beginnen-Ondernemershorizon.

Door onnodige angst te verspreiden hopen ze blijkbaar de omzet van hun satellietdiensten (verzekeringen, boekhouding, …) te kunnen verhogen.

Waarover gaat het precies?

Vennootschappen die een zogezegd “minder goede score” halen op Graydon en hierdoor een aantal knipperlichten krijgen worden aangeschreven door Unizo. Dit met de duidelijke bedoeling om hun later te benaderen om een “in-take” gesprek te doen.

Die minder goede score is iets wat je zeer snel hebt, maar daarom niet verontrustend zoals ze beweren in hun schrijven.

Een eerste brief is zodanig opgesteld dat een normale zaakvoerder zijn of haar slaap gaat laten. “Angst doet verkopen”…

“Uit recente informatie die vrij beschikbaar is voor uw leveranciers, klanten, banken, … weten wij dat er knipperlichten branden voor uw onderneming. Mogelijke gevolgen daarvan? Een ingekort leverancierskrediet, banken die geen kredieten toestaan of ze intrekken, RSZ of BTW die reageren, …

Er branden knipperlichten maar het licht staat niet op rood. Als u tijdig actie onderneemt, wordt de kans groter dat uw onderneming een duurzame toekomst tegemoet gaat.

We kunnen met u in gesprek gaan over uw specifieke situatie en samen kunnen we uitzoeken welke de meest geschikte aanpak is voor uw zaak.

We zullen u binnen een tiental dagen zelf contacteren om de inhoud van deze brief te bespreken”.

Als je het mag geloven is de redder nabij. Want Unizo’s OndernemersHorzion is op komst.

Het is een standaardbrief die iedereen gaat krijgen. Wat die knipperlichten zijn, daar wordt niets over gezegd. En zoals net aangegeven, zo’n knipperlicht heb je zeer snel als je een ondernemer bent.

In het daaropvolgende “in-take gesprek” worden hoofdzakelijk enkele open deuren ingetrapt en worden vooral aan de hand van halve waarheden (en dus halve leugens) zaken verkondigd die moeten leiden tot één doel: het overbrengen van de administratie naar het eigen boekhoudkantoor van Unizo en eventueel andere zaken (zoals verzekeringen, loonberekening, …) naar verbonden partners.

Het verslag van het gesprek is verpakte lucht en blijft verder drijven op de gecreëerde angst.

En het venijn zit hem altijd in de staart. Dit is altijd de conclusie met onmiddellijk er aan gehecht de volmacht om van boekhouder/accountant te veranderen:

“Een scan lijkt ons niet aan de orde. Wel wordt de administratie overgeheveld naar het Centrum voor Accountancy dat er voor moet zorgen dat bovenstaande punten in de praktijk worden geïmplementeerd”.

Een dergelijke praktijk kan niet! Op zo’n manier klanten lokken door angst te zaaien en halve waarheden te vertellen, dat is ongehoord.

Dat een moderne ondernemer zich permanent moet laten bijstaan door zijn boekhouder dat is algemeen geweten. Winstberekeningen, tussentijdse prognoses, verhouding van personeel tegenover omzet, sommige kosten tegenover omzet, cashflow, optimalisaties… allemaal zaken die de permanente gezondheid aanbelangen. Maar angst en onwaarheden verspreiden, dat is geen goede basis voor een goed bedrijfsbeheer.

Dus wie zo’n brief krijgt: niet panikeren en gewoon eens doorspelen aan het boekhoudkantoor.

Mvg

Nick

 

Nick BULLYNCK

Bestuurder Vennoot

Master rechten – TEW

 

CENTUM – Zeerobbenlaan 16 – 8300 Knokke-Heist – tel. 050 61 93 90

 

Comments are closed.